Cinci medici și opt asistenți medicali din România se află în Tunisia, în aceste zile, pentru a sprijini autoritățile de aici în lupta împotriva Covid-19. 2.500 de oameni de tunisieni au fost vaccinați de către echipa sosită din România în doar șase ore, anunță RoVaccinare într-o postare pe pagina de Facebook.

Echipa medicală va rămâne în Tunisia pentru 21 de zile. Alături de personalul medical, România a trimis în această țară și echipamente medicale. O aeronavă C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române a a transportat 22.240 de măști FFP2 și FFP3, 203.000 de măști chirurgicale, 50.400 de teste antigen. Toate aceste materiale vor fi donate cadrelor medicale tunisiene, în scopul asigurării protecției acestora împotriva coronavirusul SARS-CoV-2, anunță RoVaccinare. De asemenea, 188.000 de doze de vaccin împotriva COVID – 19 Astra Zeneca vor fi acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, autorităților tunisiene.

La această misiune participă și 3 ofițeri din cadrul DSU – Direcția Generală Protecție Civilă, însărcinații cu dublă responsabilitate, coordonarea întregii misiuni respectiv asigurarea unei legături permanente cu autoritățile sanitare și de protecție civilă din Tunisia.