Ministerul albanez al Apărării a declarat sâmbătă că doi dintre soldații săi au fost răniți în timp ce încercau să oprească doi ruși și un ucrainean care au încercat să intre într-o uzină militară din centrul Albaniei, relatează Reuters.

„Trei cetățeni cu pașapoarte rusești și ucrainene au încercat să intre în fabrică”, a declarat ministerul.

„Ofițerii care păzeau uzina au reacționat imediat, dar în timpul eforturilor lor de a-i opri pe cei trei cetățeni străini, doi dintre soldații noștri au fost răniți”, a precizat ministerul, adăugând că soldații sunt în stare stabilă.

Ministerul a precizat că cei trei cetățeni străini au fost reținuți. Prim-ministrul albanez Edi Rama a declarat că cele trei persoane sunt „suspectate de spionaj”.

Ministerul Apărării a declarat că unul dintre cei arestați, identificat doar ca fiind cetățeanul rus M.Z., în vârstă de 24 de ani, a intrat pe teritoriul uzinei Gramsh și încerca să facă fotografii.

Ministerul a precizat că bărbatul a folosit un fel de spray împotriva soldaților în timp ce încerca să fugă după ce a fost oprit de gardieni.

Alte două persoane, o femeie rusă identificată ca fiind S.T., în vârstă de 33 de ani, și un bărbat ucrainean F.A., în vârstă de 25 de ani, au fost, de asemenea, arestate în apropiere.

Mulți turiști ruși și ucraineni vizitează Albania în timpul vacanței de vară. Baza militară de la Gramsh se află la peste 70 de kilometri de plaje.

În perioada în care se afla sub regimul comunist, la Gramsh se producea pușca de tip rusesc AK-49.

Potrivit site-ului ministerului, uzina oferă acum servicii de producție pentru industria de apărare. Acesta nu a oferit mai multe detalii.