Alexia Ioana Tatu a câştigat, duminică, finala românească a fetelor la categoria U14, la Wimbledon, după ce a întrecut-o în două seturi pe Andreea Diana Soare, informează News.ro.

Alexia Ioana Tatu, favorita nr. 1 a turneului, s-a impus cu 7-6 (2), 6-4, după un meci pe care l-a dominat şi în care a reuşit să aibă procente mai bune decât Andreea la punctele câştigate cu primul serviciu şi cu al doilea serviciu.

Știrea inițială:

În finala feminină de la Wimbledon, din competiția Under-14, desfășurată în premieră la ediția din acest an a celui mai prestigios turneu de Grand Slam, au ajuns două jucătoare din România, Alexia Tatu și Andreea Soare, informează Agenția de Presă Rador.

La categoria Under-14, au luat parte 16 jucătoare. Acestea au fost împărțite în patru grupe. Câștigătoarele grupelor au mers direct în semifinale.

Alexia Tatu a câștigat Grupa A cu trei victorii în trei partide și a învins-o în semifinală pe jucătoarea din Argentina, Sol Ailin Larraya Guidi, cu scorul de 6-0, 6-3.

În cealaltă semifinală, Andreea Soare a câștigat semifinala cu britanica Isabelle Britton, scor 6-0, 7-5. Diana Soare s-a calificat în semifinală tot după trei victorii reușite în faza grupelor.

Performanță deosebită pentru jucătoarea de tenis Andreea Soare, de la CS Medgidia (antrenor, Andrei Baciu), care va disputa, duminică, 10 iulie, finala turneului Under-14 de la Wimbledon.

În meciul pentru titlu, Andreea (cap de serie numărul 5 la turneul londonez) va întâlni o altă româncă, Alexia Ioana Tatu, de la Buzău, principala favorită a întrecerii.

Andreea Diana Soare a câștigat în grupă, meciurile cu Aishwaraya Jadhav (India), scor 6-3, 6-2, cu Aishi Das (Noua Zeelandă), scor 6-4, 6-4, și cu Mika Stojavljevic (Marea Britanie), scor 1-6, 6-4, 10-3.