Acasă Externe Alte 12 persoane împușcate mortal în timpul protestelor pentru democrație din Myanmar/ Bilanțul victimelor a ajuns la 140

Alte 12 persoane împușcate mortal în timpul protestelor pentru democrație din Myanmar/ Bilanțul victimelor a ajuns la 140

0
Alte 12 persoane împușcate mortal în timpul protestelor pentru democrație din Myanmar/ Bilanțul victimelor a ajuns la 140

Forţele de securitate din Myanmar au împuşcat mortal 12 persoane în timpul protestelor pentru democraţie care au avut loc luni, potrivit presei locale şi a martorilor, în timp ce junta militară a impus legea marţială în părţi ale oraşului Yangon, măsură care conferă comandanţilor militari o putere mai mare în combaterea dizidenţilor, transmite Reuters, citată de News.ro.

Susţinătorii liderei alese, Aung San Suu Kyi, care este arestată, au ieşit din nou în stradă, în pofida uciderii a zeci de protestatari, duminică, în cea mai sângeroasă zi de la lovitura de stat militară din 1 februarie care a dus la declanşarea demonstraţiilor în masă la nivel naţional.

Marşuri de protest au avut loc luni în al doilea mare oraş din ţară, Mandalay, şi în oraşele centrale Myingyan şi Aunglan, unde poliţia a deschis focul, au relatat martorii şi mass-media.

”O fată a fost împuşcată în cap şi un băiat a fost împuşcat în faţă. Acum mă ascund”, a declarat telefonic pentru Reuters un protestatar de 18 ani din Myingyan.

Publicaţia Myanmar Now a relatat că 12 persoane au fost ucise luni în toată ţara, inclusiv în Myingyan, Aunglan şi districtul Hlaingthaya al Yangon.

Un jurnalist din Mandalay a declarat că o persoană a fost împuşcată acolo, după un marş paşnic de amploare.

Mumărul total al protestatarilor ucişi este de aproximativ 140, pe baza unui bilanţ al Asociaţiei de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici (AAPP) şi a ultimelor informaţii disponibile.

Un purtător de cuvânt al juntei militare nu a răspuns apelurilor solicitând comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.