Amazon.com a ajuns la un acord pentru preluarea furnizorului de servicii medicale One Medical, într-o tranzacție de aproape 4 miliarde de dolari, a treia mare achiziție din istoria gigantului american din e-comerț. Amazon a oferit 18 dolari în numerar pentru o acțiune One Medical, preț care evaluează compania, incluzând datoriile, la 3,9 miliarde de dolari.

One Medical, deținută de 1Life Healthcare, operează 182 de cabinete medicale în 25 de piețe din SUA. Clienții plătesc un abonament pentru a avea acces non-stop la medici și servicii digitale de sănătate.

“Credem că asistența medicală se află în fruntea listei de experiențe care au nevoie de reinventare”, a comentat achiziția Neil Lindsay, vicepreședinte senior la Amazon, citat de Bloomberg. În ultimii ani, Amazon a lansat o farmacie online, în urma achiziției farmaciei de comandă prin poștă PillPack și a deschis o clinică de asistență medicală primară pentru angajații săi și pentru alte câteva companii, printre alte inițiative axate pe sănătate.

One Medical este a treia mare achiziție semnată până acum de Amazon, după preluarea retailerului de alimente organice Whole Foods Market, pentru 13,7 miliarde de dolari și a studiourilor Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), pentru care a plătit aproape 8,5 miliarde de dolari. Acțiunile One Medical s-au apreciat cu 68% după anunțul privind preluarea de către Amazon. Titlurile retailerului din e-comerț consemnau un declin de 0,50%, pe o piață ușor în retragere.