Gigantul american Amazon, cel mai puternic retailer online din lume, prezent pe piața din România de 16 ani, a înființat la București o nouă firmă, a patra din țară, care va desfășura “activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)”.

Cu sediul în platforma Pipera și un capital social de 200.000 lei, Amazon Web Services (AWS) îl va avea ca reprezentant pe Mateen Mohamed Memon, senior site leader – Alexa Data Services.

„România dispune de resurse incredibile de talent și de profesioniști IT foarte bine pregătiți și creativi, care vorbesc multiple limbi străine și care dezvoltă aplicații software inovative. În plus, găzduiește multe companii românești importante și startup-uri cu o creștere rapidă, care deschid calea în domeniul inovării digitale”, a declarat Przemek Szuder, Lider AWS Europa Centrală și de Est. „Având în vedere că București, Cluj-Napoca și Iași se numără printre centrele IT cu cea mai rapidă creștere din Europa, considerăm că România este o locație foarte bună pentru afaceri și dorim să continuăm extinderea prezenței locale”.

Gigantul american mai deține în România Amazon Development Center SRL și Amazon Development Center Romania, ambele cu sediul în Iași, precum și Amazon Web Services EMEA SARL Luxemburg Sucursala București, companie înființată în partea a doua a anului 2020. Cele două companii au raportat un business cumulat de peste 322 milioane de lei în 2019. Pe plan global, Amazon a înregistrat în 2020 vânzări de 386 miliarde de dolari. Lansat în iulie 1995, Amazon este cel mai puternic retailer online și unul dintre cei mai mari investitori în cercetare și dezvoltare la nivel mondial.