Acasă Externe Ambasadorul Moscovei la București numește „atac terorist” incidentul cu mașina care s-a izbit de gardul misiunii diplomatice a Rusiei în România

Ambasadorul Moscovei la București numește „atac terorist” incidentul cu mașina care s-a izbit de gardul misiunii diplomatice a Rusiei în România

0
Ambasadorul Moscovei la București numește „atac terorist” incidentul cu mașina care s-a izbit de gardul misiunii diplomatice a Rusiei în România

Incidentul de miercuri dimineață în care un autovehicul a intrat în porțile ambasadei Rusiei la București și a luat foc, șoferul decedând, a fost caracterizat ca fiind „un atac terorist” de către ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, într-o declarație făcută la postul de televiziune rus Russia 24.

„Ambasada Rusiei la București a primit mesaje de amenințare cu bombe. A fost de fapt un atac terorist în această dimineață, deși sunt multe circumstanțe care fac acest incident greu de înțeles”, ar fi spus Kuzmin, potrivit sursei citate. Ambasada rusă nu a exprimat încă nicio poziție pe această temă pe canalele sale uzuale de comunicare cu publicul român.

Mai mult, Federația Rusă a anunțat că va întreprinde propria investigație cu privire la incident, prin intermediul așa-numitului Comitet Investigativ al Rusiei, a cărui conducere este numită direct de către președintele Vladimir Putin. „S-a spus că incidentul nu a fost accidental, ci o acțiune planificată deliberat împotriva misiunii diplomatice ruse, șoferul mașinii strigându-le ceva paznicilor ambasadei înainte de a deceda”, se arată într-un comunicat al Comitetului.

UPDATE ora 12.09 Mesajul Ambasadei Rusiei în România către opinia publică românească are ton și conținut diferite, nu conține cuvântul „terorist” și nu face referire la declarația de la postul TV rus. Astfel, potrivit News.ro, ambasada a transmis condoleanțe apropiaților „bărbatului care și-a dat foc în mașină după încercarea eșuată de a lovi porțile” reprezentanței diplomatice, subliniind că „oricare ar fi motivele șoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizată” în orașul ucrainean Bucea.

Un autovehicul a intrat în porțile ambasadei Rusiei la București, miercuri dimineață, a relatat News.ro. Mașina a luat foc, iar șoferul a murit. Bărbatul care a intrat cu mașina în porțile Ambasadei Rusiei la București ar fi fost identificat ca fiind Bogdan Drăghici, șeful asociației TATA, condamnat pentru că și-a abuzat sexual fiica, declară surse din anchetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.