După ce a impresionat investitorii cu câștiguri trimestriale puternice anunțate săptămâna trecută, Samsung, gigantul tehnologic sud-coreean, va încerca acum să impresioneze consumatorii cu ultimele sale produse. Astăzi găzduiește evenimentul său Galaxy Unpacked. În spectacol vor fi prezentate telefoane noi și un smartwatch actualizat.

Însă Samsung își lansează noile gadgeturi în cea mai slabă economie de la crearea liniei sale emblematice Galaxy în 2009. Până în prezent, divizia sa de telefonie a rezistat destul de bine la recesiunea adusă de Covid-19. Firma a redus cheltuielile pentru marketing, păstrându-se profitabilă pe fondul vânzărilor reduse și se așteaptă ca cifrele sale să se îmbunătățească după reîmprospătarea produselor sale.

Dar cea mai mare problemă a Samsung este una mai perenă decât scăderea veniturilor indusă de pandemie: concurența acerbă a giganților rivali de la consumatorii de electronice. În ciuda războiului continuu al guvernului american împotriva Huawei, firma chineză a depășit Samsung ca cel mai bun expeditor de smartphone-uri în al doilea trimestru, potrivit Counterpoint, o firmă de cercetare de piață.