Un taximetrist din București care a încercat să-şi negocieze tariful cu trei refugiaţi din Ucraina au fost amendați cu 10.000 de lei de către Poliția Locală. Un alt taximetrist a fost amendat cu 500 de lei după ce a refuzat sa transporte la hotel o familie de ucraineni.

Conform Poliției Locale a Capitalei, marţi dimineaţă, la Autogara Filaret, acolo unde mai multe persoane refugiate din Ucraina căutau îndrumare şi transport către zone sigure, oportunitatea de face câţiva bani în plus pe spatele celor loviţi de soartă a fost speculată imediat de un şofer de taxi care a decis să-şi ofere serviciile. La mica înţelegere, fără aparat de taxat, în schimbul unor sume de bani cu mult mai mari decât costul real al călătoriei.

Taximetristul a fost surprins de poliţiştii locali chiar în timp ce se pregătea să transporte trei refugiaţi ucraineni. Poliţiştii locali au observat că lampa de pe taximetru fusese scoasă, iar aparatul de taxat nu fusese pus în funcţiune. După identificare, taximetristul a fost amendat cu 10.000 de lei, iar autorizaţia taxi i-a fost reţinută.

În aceeaşi zonă, un alt şofer taxi a refuzat să transporte o familie ucraineană, cu doi copii, care dorea să ajungă la un hotel din Bucureşti. Pentru refuz de cursă, taximetristul a fost amendat cu 500 de lei, iar, ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea certificatului profesional.