Acasă Economie America a cumpărat 100 de milioane de doze din potenţialul vaccin al alianţei BioNtech-Pfizer

America a cumpărat 100 de milioane de doze din potenţialul vaccin al alianţei BioNtech-Pfizer

0
America a cumpărat 100 de milioane de doze din potenţialul vaccin al alianţei BioNtech-Pfizer

Pfizer, gigantul farmaceutic, și BioNTech, o companie germană de biotehnologie, au anunțat un acord în valoare de aproape 2 miliarde de dolari cu America pentru un vaccin pentru COVID-19. Dacă se dovedește că vaccinul este eficient, țara ar primi până la 600 de milioane de doze.

Vaccinul este încă în curs de dezvoltare, dar companiile se așteaptă să producă până la 100 de milioane doze combinate până în decembrie.

”Guvernul american a dat o comandă iniţială de 100 de milioane de doze pentru suma de 1,95 de miliarde de dolari şi ar putea achiziţiona 500 de milioane de doze suplimentare”, menţionează într-un comunicat cele două societăţi farmaceutice.

BioNtech şi Pfizer au anunţat la începutul lunii iulie rezultate preliminare pozitive după ce vaccinul a fost testat pe 45 de voluntari. Potrivit celor două companii, vaccinul lor ”este capabil să genereze un răspuns al anticorpilor neutralizanţi la oameni la niveluri superioare sau egale celor observate în serurile convalescente şi face acest lucru cu doze relativ reduse”.

Însă pentru imunizarea unei persoane va fi nevoie de două doze de vaccin, injectate la şapte zile distanţă între ele.

Urmează acum să înceapă testele clinice pe scară largă, iar acestea se vor desfăşura în special în Brazilia şi Argentina.

Marţi, guvernul britanic a anunţat la rândul său un acord cu alianţa BioNtech-Pfizer pentru achiziţia a 30 de milioane de doze de vaccin, asta desi a comandat si 100 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Oxford impreuna cu laboratoarele AstraZeneca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.