Americanii de la Lear Corporation au făcut cu unitatea de producţie din judeţul Iaşi şi cele din Câmpulung şi Piteşti (judeţul Argeş), o cifră de afaceri netă de 1,3 miliarde de lei în 2019 (circa 268 milioane euro), mai puţin cu 100 milioane de lei (20 milioane euro) faţă de 2018. 

Producătorul de componente auto raporta atunci la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) afaceri de 1,4 miliarde lei (288 milioane euro) cu fabricile din ţară. Profitul net a fost de 64 milioane lei anul trecut (13 milioane euro), mai puţin cu 28% comparativ cu 2018, când consemna la MFP un profit net de 89 milioane lei (18 milioane euro).

La sfârşitul anului trecut lucrau în total 5.248 de oameni pentru producătorul de componente auto. Compania este subsidiara locală a concernului american Lear Corporation, cu sediul în Southfield, Michigan, iar în fabrica din judeţul Iaşi, amplasată în parcul industrial din Leţcani, circa 1.000 de salariaţi fac scaune auto pentru producătorii auto de top din Europa. În celelalte unităţi se produc sisteme electrice pentru autovehicule. Lear Corporation România a fost înfiinţată în anul 2001 la Piteşti, având ca domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule, conform MFP.