Angajații Amazon din Germania au declanșat o grevă de trei zile, care include și ziua de Black Friday

543

Sindicatul german Verdi a cerut angajaților care lucrează în șapte depozite ale Amazon.com din Germania să participe la o grevă de trei zile, care include și vânzările cu discount de Black Friday din 27 noiembrie, transmite Reuters. Greva, care a debutat cu schimbul de noapte de miercuri, este organizată pentru a solicita salarii și condiții de muncă mai bine, scrie News.ro.

Verdi a început să organizeze greve la Amazon în Germania, cea mai mare piață a companiei din afara SUA, încă din 2013. Cel mai recent protest a avut loc în timpul evenimentului promoțional al Amazon “Prime Day”. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat atunci că Amazon oferă salarii ”excelente”, cu beneficii și condiții de muncă similare cu cele ale altor angajatori importanți.

Vânzările Amazon au crescut puternic în timpul restricțiilor adoptate de guverne la nivel mondual pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, care i-au determinat pe clineți să cumpere mai mult online. Verdi argumentează că acest lucru justifică creșterea salariilor, adăugând și că aceștia nu sunt protejați suficient față de răspândirea noului coronavirus.

Săptămâna trecută, Amazon a cedat presiunii guvernului din Franța și a amânat evenimentul său local de Black Friday, cu o săptămână, pentru a ajuta magazinele locale care sunt afectate de carantina națională.

SURSĂprofit.ro