Acasă Externe Anglia și Germania, favorite în cursa vaccinului împotriva Covid

Anglia și Germania, favorite în cursa vaccinului împotriva Covid

0
Anglia și Germania, favorite în cursa vaccinului împotriva Covid

Cursa pentru producerea primului vaccin complet autorizat pentru protecția împotriva noului coronavirus va ajunge cel mai probabil la o finală între echipe din Anglia și Germania.

Kate Bingham, președinta instituției responsabile cu strategia de vaccinare din Marea Britanie, a declarat luni că două echipe – una din Oxford și una din Mainz, Germania – erau cele mai avansate în dezvoltarea vaccinului, la egalitate, iar imunizările lor ar putea fi aprobate înainte de sfârșitul lui decembrie.

„Cred că avem o șansă de a obține un vaccin anul acesta”, a spus Bingham pentru Sky News. „Există doi potențiali candidați, unul ar fi candidatul la Oxford și celălalt este vaccinul german de la BioNTech.”

În timp ce vaccinul de la Oxford a primit o acoperire mediatică uriașă, candidatul creat de compania germană de biotehnologie BioNTech a atras mai puține titluri. Spre deosebire de candidatul de la Oxford, care necesită un proces de fabricație convențional, vaccinul german este un produs bazat pe mARN. Dacă se dovedește că funcționează, acesta poate fi sintetizat într-un laborator cu viteză mai mare – un avantaj major atunci când aproape opt miliarde de oameni de pe glob pot avea nevoie de un vaccin.

În timp ce echipa din Marea Britanie este susținută de gigantul farmaceutic AstraZeneca, echipa germană este susținută de Pfizer. Guvernele de pe tot globul au semnat deja contracte cu ambele companii pentru miliarde de doze.

Desigur, aceste două vaccinuri nu sunt singure în cursă. Există alți patru competitori în Marea Britanie, și doi candidați americani: Moderna și Novavax, iar între timp, în China, mai multe vaccinuri sunt în faza studiilor clinice umane avansate – inclusiv CanSino, care a fost deja dat armatei chineze ca parte a studiilor din faza a treia.

Mai controversat este vaccinul „Sputnik V” al Rusiei. Potrivit guvernului rus, vaccinarea în masă va începe în octombrie – totuși acesta nu a trecut prin faza a treia de testare.

„Niciun autoritate de reglementare din Occident nu ar aproba un vaccin care a fost testat doar la 38 de persoane”, a spus doamna Bingham atunci când a fost întrebată despre vaccinul rusesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.