Acasă Economie Apple vrea să producă un automobil autonom începând din 2024 şi vizează o tehnologie revoluţionară pentru baterii

Apple vrea să producă un automobil autonom începând din 2024 şi vizează o tehnologie revoluţionară pentru baterii

0
Apple vrea să producă un automobil autonom începând din 2024 şi vizează o tehnologie revoluţionară pentru baterii

Apple îşi continuă planurile pentru o tehnologie de automobile autonome, vizând să producă un vehicul de pasageri începând din 2024, care ar putea include o tehnologie revoluţionară de baterii, au declarat persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters, citată de News.ro.

Eforturile producătorului de iPhone-uri în domeniul auto, cunoscute sub numele de Project Titan, au avut o evoluţie inconstantă începând din 2014, când compania a început să proiecteze propriul său vehicul. La un moment dat, Apple s-a concentrat pe partea de software şi şi-a reanalizat obiectivele.

Doug Field, un veteran al Apple care a lucrat la Tesla, s-a întors pentru a coordona proiectul în 2018, iar în 2019 a concediat 190 de persoane din echipa Apple.

Ulterior, Apple a progresat suficient de mult, iar acum are ca obiectiv construirea unui vehicul pentru publicul larg, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

Obiectivul Apple de a construi un vehicul de serie contrastează cu obiectivele unor companii concurente, cum este Waymo, divizie a grupului Alphabet, care a construit robo-taxiuri pentru un serviciu de ride-hailing fără şoferi.

Un element central al strategiei Apple este un nou model de baterie, care ar putea reduce radical costul bateriilor şi care ar creşte autonomia vehiculului, potrivit unei a treia surse.

Apple a refuzat să comenteze planurile despre produsele viitoare.

Fabricarea unui vehicul reprezintă o provocare pentru lanţul de aprovizionare al Apple, companie care fabrică sute de milioane de produse electronice cu componente din toată lumea, dar care nu a produs niciodată un vehicul.

Tesla, compania lui Elon Musk, a avut nevoie de 17 ani pentru a obţine profit din fabricarea de maşini.

Nu este clar cine ar asambla automobile sub marca Apple, dar, potrivit surselor, compania va recurge la un producător partener. Există însă şi posibilitatea ca Apple să îşi reducă ambiţiile la un sistem de conducere autonomă care ar fi integrat într-un automobil fabricat de un producător auto consacrat, au mai spus sursele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.