Acasă Economie Argentina a început producţia vaccinului rusesc Sputnik V

Argentina a început producţia vaccinului rusesc Sputnik V

0
Argentina a început producţia vaccinului rusesc Sputnik V

Argentina a devenit prima ţară latino-americană care a început producţia vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Compania farmaceutică Laboratorios Richmond a început producţia unui prim lot de vaccinuri, ce va fi trimis la Institutul Gamaleia de la Moscova (dezvoltatorul Sputnik V) pentru controlul de calitate, a informat marţi laboratorul. Producţia la capacitate maximă va debuta în iunie.

Ulterior, vaccinul fabricat în Argentina urmează să fie exportat în alte ţări din America Latină. Argentina produce şi vaccinul dezvoltat de AstraZeneca/Oxford, care este expediat apoi în Mexic pentru a fi umplut în flacoane.

Între timp, Argentina utilizează cu precădere vaccinul Sputnik V în campania de imunizare a populaţiei. Până acum, 12,3% dintre locuitori au primit cel puţin o doză, iar 1,8% au fost vaccinaţi cu ambele doze.

Ţara se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de infectări, la care guvernul a reacţionat prin reintroducerea de restricţii severe în multe regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.