AriadNext, o importantă companie franceză din domeniul IT îşi deschide un centru în Iaşi

1122

AriadNext, furnizor european de soluţii pentru identitate digitală, controlul identităţii, securitatea documentelor şi semnături digitale va crea aici peste 100 de locuri de muncă.

Iaşul rămâne o destinaţie atractivă pentru companiile IT & Outsourcing care caută noi pieţe pe care să îşi extindă operaţiunile, chiar şi în contextul pandemiei de Covid-19. AriadNext, furnizor european de soluţii pentru identitate digitală, controlul identităţii, securitatea documentelor şi semnături digitale, a închiriat 850 mp de spaţiu în clădirea de birouri Centro, proiect imobiliar al Grupului Tester, care aparţine omului de afaceri Bogdan Piţigoi. AriadNext, cu sediul central în Franţa, va crea 100 de locuri de muncă în Iaşi până la sfârşitul anului 2021, urmare a lansării unui nou serviciu al companiei, respectiv verificarea manuală a autenticităţii documentelor.

Radu Grădinaru, consulul onorific al Franţei, alături de Dan Zaharia, partener Extind (firmă locală care oferă consultanţă specializată pe piaţa de birouri), s-au ocupat de negocierile cu oficialii companiei franceze, asigurându-i că oraşul nostru este capabil să găzduiască un astfel de centru. Pe lângă Iaşi, AriadNext mai are centre deschise în Madrid, Varşovia, Rennes şi Paris, de unde livrează soluţii complet automatizate axate pe inteligenţa artificială.

Bazat pe algoritmi Deep Learning, soluţia IDCHECK.IO verifică autenticitatea unui document ID şi emite un verdict în mai puţin de 12 secunde. Asta înseamnă că AriadNext poate verifica aproape toate documentele de identitate într-un mod complet automatizat. Cu toate acestea, există încă o mică proporţie de documente pentru care verificarea nu poate fi efectuată sau este incompletă, fie pentru că documentul nu este cunoscut de serviciile lor automatizate, fie pentru că algoritmii nu pot extrage informaţiile din document. Ca răspuns la aceste provocări, AriadNext a lansat un serviciu de verificare manuală a autenticităţii documentelor în Iaşi.

„Am ales România pentru a ne deschide centrul cu scopul de a oferi clienţilor noştri un serviciu conform GDPR. Am ales mai precis oraşul Iaşi datorită legăturilor istorice cu Franţa şi, în plus, pentru că oraşul Iaşi are cea mai puternică creştere în servicii IT în anul 2019“, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ Guillaume Despagne, directorul general al AriadNext.

SURSĂziaruldeiasi