Rusia a lansat 81 de rachete, inclusiv șase rachete hipersonice Kinjal, și opt drone asupra Ucrainei în loviturile masive de astăzi, au declarat forțele aeriene ucrainene, citate de Sky News.

Potrivit sursei citate, Ucraina a distrus 34 de rachete de croazieră și patru drone sinucigașe Shahed, iar opt drone și rachete ghidate au fost, de asemenea, împiedicate să își atingă țintele.

Cinci persoane au murit în urma raidurilor cu rachete rusești asupra orașului Liov, a anunțat șeful administrației militare regionale pe Telegram. „Locuitori ai regiunii Liov, o alertă aeriană a durat patru ore în această noapte … În districtul Zolochiv, o rachetă inamică a căzut într-o zonă rezidențială. A început un incendiu. Acesta a fost deja stins”, a declarat Maksym Kozytskyi, citat de The Guardian.

Sirenele de aerian tocmai au răsunat din nou în Ucraina, inclusiv în Odesa și Herson în sud, Lviv în vest și Sumy în nord. Alerta de raid aerian de la Kiev a durat peste noapte timp de șapte ore, în timp ce Rusia a tras în total 81 de rachete asupra unor ținte din întreaga țară.

Autoritățile pro-Moscova din regiunea separatistă moldovenească Transnistria, care se învecinează cu Ucraina, au declarat joi că au împiedicat un atac terorist organizat de Kiev care viza oficiali separatiști, potrivit agenției AFP.

Bombardamentele au întrerupt alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare ucrainene Zaporijie, cea mai mare din Europa, a anunțat în această dimineață compania energetică Enerhoatom, citată de The Guardian. (detalii aici)