Acasă Featured A doua stire pagina principal Armata Ucraineană a spart Frontul de Sud și atacă la sol pozițiile rușilor din mai multe direcții, spre Herson

Armata Ucraineană a spart Frontul de Sud și atacă la sol pozițiile rușilor din mai multe direcții, spre Herson

0
Armata Ucraineană a spart Frontul de Sud și atacă la sol pozițiile rușilor din mai multe direcții, spre Herson

Armata Ucraineană a spart Frontul de Sud și atacă la sol pozițiile rușilor din mai multe direcții, spre Herson. Presa din Ucraina anunță începerea contraofensivei la sol.

UPDATE, ora 15. Potrivit CNN, care citează două surse independente de la Pentagon, “forțele ucrainene au început “conturarea” operațiunilor în sudul Ucrainei pregătind câmpul de luptă pentru o contraofensivă ucraineană semnificativă”.

SUA consideră că contraofensiva ucraineană, care a fost anticipată de mult timp, va include o combinație de operațiuni aeriene și terestre, mai notează CNN.

Sursele ruse confirmă existența mai multor atacuri la sol ale ucrainenilor, inclusiv dinspre Krivoi Rog, dar nu confirmă deocamdată spargerea liniilor de apărare rusești.

Știrea în forma inițială:

Natalia Gumeniuk, șefa centrului de presă al Forțelor de Apărare Sud, a confirmat faptul că Armata Ucraineană atacă din mai multe direcții și că a spart prima linie de apărare a Armatei Ruse, spre Herson. Totuși, rapoarte anterioare arătau că rușii s-au organizat pe trei linii de apărare fortificate.

Mai multe publicații ucrainene au intrat în breaking news și anunță că “A început contra-ofensiva la sol a Armatei Ucrainene!”.

Ceea ce se știe cu certitudine în acest moment este că, în cursul dimineții, Armata Ucraineană a executat bombardamente cu HIMARS pe toată linia Frontului de Sud, contrar obiceiului său de a folosi lansatoarele americane pentru bombardamente în adâncime.

De asemenea este raportată o spargere a frontului la Sukhi Stavok (aproximativ 70 Km NE de orașul Herson), unde unitățile de parașutiști ruși s-au retras.

În cursul nopții trecute, artileria ucraineană a lovit din nou al treilea și ultimul pod peste Nipru, adiacent barajului de la Nova Kakhovka.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.