Acasă Externe Atac armat la o școală din Kazan, Rusia: cel puțin 11 victime, dintre care 8 elevi

Atac armat la o școală din Kazan, Rusia: cel puțin 11 victime, dintre care 8 elevi

0
Atac armat la o școală din Kazan, Rusia: cel puțin 11 victime, dintre care 8 elevi

Cel puțin 11 persoane, majoritatea copii, au fost ucise marți după ce cel puțin doi atacatori înarmați au deschis focul la o școală din orașul Kazan din Rusia, relatează agențiile de presă ruse și Moscow Times, citând surse din serviciile de securitate.

Unele agenții de presă ruse afirmă că doi atacatori au fost implicați în comiterea atacului în timp ce altele vorbesc și de un al treilea. Informațiile inițiale vorbeau despre doar 9 victime un profesor și 8 elevi. Medicii au informat și despre spitalizarea a 32 de răniți.

Presa locală scrie că elevii au fost evacuați, unele imagini video arătând copii sărind afară pe geam.

Procurorul regional al republicii Tatarstan a anunțat că a fost demarată o anchetă și că un procuror regional a fost trimis la fața locului.

„Forţele de ordine au arestat un adolescent care este suspencat de faptul că se află la originea atacului armat”, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate citată de RIA Novosti, care precizează că 21 de brigăzi de ambulanţieri au fost trimise la faţa locului.

„Atacatorul a fost arestat. Este un adolescent”, a declarat o sursă sub acoperirea anonimatului pentru agenţia rusă de presă Interfax.

Potrivit liderului Tatarstanului, o republică musulmană a cărei capitală se află la Kazan, suspectul arestat este în vârstă de 19 ani. „El avea un permis de portarmă”, a precizat Ruslan Minnihanov, care s-a dus lafaţa locului, la televiziunea publică.

Potrivit Interfax, RIA Novosti şi Interfax, cel de-al doilea atacator, care s-a baricadat în şcoală, a fost ucis într-un asalt al poliţiei.

Motivul din spatele atacului nu este deocamdată clar. Potrivit martorilor, elevi din clase mai mari, atacatorii au declanşat iniţial o explozie, apoi s-au auzit focuri de armă.

„Am auzit o explozie în clădirea şcolii, vedem un fum puternic”, a declarat un martor neidentificat, citat de RIA Novosti. „Eu eram în clasă. Am auzit mai întâi o explozie, iar apoi focuri de armă”, a declarat pentru Tass o profesoară de la această şcoală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.