Un atac cu armă albă a avut loc joi în Nisa, la biserica Notre Dame, potrivit Le Figaro și BFMTV. Ultimul bilanț vorbește despre trei morți și mai mulți răniți. Autorul a fost rănit de polițiști și transportat la spital. Nu este exclusă varianta unui atentat terorist. Atacul are loc într-un context tensionat pentru Franța, după decapitarea profesorului de istorie Samuel Paty în Paris.

Poliția a intervenit rapid, autorul fiind rănit și transportat la spital. La această oră, nu sunt cunoscute date legate de profilul său.

Atacul are loc într-un context tensionat pentru Franța, după decapitarea profesorului de istorie Samuel Paty în Paris.

Potrivit BFMTV, la începutul săptămânii, șeful poliției naționale și-a mobilizat trupele. Într-o telegramă adresată șefilor din teritoriu, acesta avertiza că Franța este sub ”amenințare teroristă constantă și ridicată”. O amenințare care a fost reiterată marți printr-un comunicat al agenției Thabat, apropiată de organizația teroristă Al-Qaïda.

Postul BFMTV citează surse potrivit căruia atacul cu cuțitul ar fi avut loc chiar în interiorul bisericii care se află în centrul orașului.