Acasă Externe Atac pe aeroportul din Chişinău: Un cetățean din Tadjikistan a furat pistolul unui polițist și a ucis două persoane

Atac pe aeroportul din Chişinău: Un cetățean din Tadjikistan a furat pistolul unui polițist și a ucis două persoane

0
Atac pe aeroportul din Chişinău: Un cetățean din Tadjikistan a furat pistolul unui polițist și a ucis două persoane

Un atac armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chișinău. Un cetățean din Tadjikistan a furat pistolul unui polițist și a ucis două persoane.

Ora 21:11 Bărbatul, care a deschis focul pe Aeroportul Chișinău și a ucis două persoane, se află în stare gravă la spital. Informația a fost confirmată, pentru TV8, de către procurorul general interimar, Ion Munteanu. Potrivit acestuia, agresorul este reținut pentru omor intenționat, iar oamenii legii investighează inclusiv versiunea unui atac terorist, trasmite TV8.md.

Ora 19:58 Imagini de pe aeroportul din Chișinău, în timpul atacului armat, au fost postate pe rețelele de socializare.

Ora 19.14: Premierul Dorin Recean a anunțat că atacatorul este un cetățean de 43 de ani din Tadjikistan, o republică ex-sovietică ce are legături puternice cu Rusia.

Mesajul lui Dorin Recean:

”Incident grav de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. Unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor. Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar. Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice. Poliția investighează cazul și va oferi toate detaliile”.

Ora 19.09: Președinta Maia Sandu a transmis condoleanțe familiilor victimelor printr-un mesaj pe Facebook:

”Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane – un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.
Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate – pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”.

Ora 18.49: Ministerul moldovean de Interne confirmă că cele două victime ale agresorului au murit

Ora 18.48: Atacul a avut loc în timp ce cetățeanul străin era escortat de polițiști pentru a fi returnat în avion. Acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane, transmite Agora.

Ora 18.32: Agresorul a fost capturat de polițiștii moldoveni, potrivit Ministerul de Interne. El a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Ministerul a confirmat existența a două victime

Ora 18.26: Cetățeanul străin a împușcat doi oameni, dintre care unul este angajat la Poliția de Frontieră, transmite Ministerul de Interne din Moldova

Articol inițial: Un cetăţean străin, căruia nu i s-ar fi permis intrarea în Republica Moldova, a tras mai multe focuri şi a rănit un poliţist de frontieră, transmite TVR Moldova.

Bărbatul s-a baricadat pe aeroport și mai multe echipe ale poliției sunt la faţa locului.

Aerogara a fost evacuată, iar informaţia a fost confirmată de şeful poliţiei de frontieră, Rossian Vasiloi.

Conform unor informații ale zgd.md, focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia.

La fața locului sunt mai multe mașini de poliție și ambulanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.