Acasă Externe Australia. Novak Djokovic a fost reținut de autorități și condus înapoi în centrul de carantină

Australia. Novak Djokovic a fost reținut de autorități și condus înapoi în centrul de carantină

0
Australia. Novak Djokovic a fost reținut de autorități și condus înapoi în centrul de carantină

Novak Djokovic a ajuns în această dimineață (în Australia este după-amiază) într-un centru special pentru imigranți, la același hotel în care a fost reținut și prima dată. În centrul respectiv se mai află alte 33 de persoane care solicită azil sau sunt în izolare Covid.

Astfel, va fi o a doua perioadă de detenție pentru Djokovic, care și-a petrecut primele patru nopți în Australia în detenție la hotel, înainte ca un judecător să-l elibereze luni. Referitor la apelul de duminică de la Curtea Federală, trebuie decis dacă dosarul va fi judecat de un singur judecător sau de un complet de trei judecători. Presa australiană relatează că dacă vor fi trei judecători, ministrul pentru Imigrație, cel care a decis anularea pentru a doua oară a vizei sportivului, nu va avea alte căi de a contesta sentința.

Într-un document de 10 pagini depus la instanță, ministrul Alex Hawke argumentează că “prezența continuă a lui Novak Djokovic în Australia poate duce la creșterea sentimentului anti-vaccinare” sau chiar la “tulburări civile”, pe fondul anulării vizei.

Dacă Djokovic va câștiga apelul în instanță duminică, calendarul îi va permite să joace la Australian Open luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.