Acasă Externe Australia urmărește începerea vaccinării anti-Covid-19 din ianuarie 2021

Australia urmărește începerea vaccinării anti-Covid-19 din ianuarie 2021

0
Australia urmărește începerea vaccinării anti-Covid-19 din ianuarie 2021

Australia se aşteaptă să primească primele loturi de potenţial vaccin COVID-19 în ianuarie, a declarat luni premierul Scott Morrison, deoarece numărul de noi infecţii zilnice în zona hotspot a virusului a scăzut în ultimele 10 săptămâni. Morrison a declarat că guvernul său a încheiat un acord cu CSL Limited pentru fabricarea a două vaccinuri – unul dezvoltat de AstraZeneca (AZN.L) şi Universitatea Oxford şi altul dezvoltat în propriile laboratoare ale CSL, în colaborare cu Universitatea din Queensland.

Morrison a declarat că CSL este de aşteptat să livreze 3,8 milioane de doze din vaccinul produs de AstraZeneca în ianuarie şi februarie anul viitor. În prezent, vaccinul este supus unor studii clinice în stadiu avansat în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. În primă fază se dorește imunizarea a 3,8 milioane de oameni, persoane vulnerabile și lucrători medicali.

În cazul în care ambele vaccinuri vor trece de studiile clinice, Australia va cheltui 1,7 miliarde de dolari pentru aproape 85 de milioane de doze, a spus Morrison.

Prim-ministrul australian, Scott Morrison, a declarat luna trecută că vaccinul pentru COVID-19 nu va fi obligatoriu, ci doar gratis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.