Autoritățile din Linz, Austria, angajează personal pentru a administra amenzi celor care nu respectă mandatul de vaccinare obligatorie anti COVID-19, care va intra în vigoare în februarie și se va aplica tuturor locuitorilor cu vârsta de peste 14 ani.

Într-o declarație furnizată pentru AP, Brigitta Schmidsberger, directorul de resurse umane al orașului Linz, a declarat că administrația municipală angajează angajații în anticiparea creșterii volumului de muncă creat de noul sistem de sancțiuni financiare al mandatului obligatoriu de vaccinare.

“La fel ca și alte orașe, orașul Linz caută personal suplimentar pentru a se asigura că procedurile sunt tratate într-un termen rezonabil”, a declarat aceasta. “Angajații sunt acum căutați și instruiți în avans, astfel încât procedurile administrative să poată fi efectuate în timp util și în conformitate cu statul de drept.”

Schmidsberger a adăugat că noile posturi “nu au ca scop” vânătoarea de persoane nevaccinate, ci “tratarea procedurilor administrative de sancționare care sunt prevăzute de legiuitor”.

Guvernul austriac a anunțat detaliile mandatului său planificat pentru vaccinare obligatorie la începutul lunii decembrie. Mandatul va fi impus tuturor rezidenților cu vârsta de 14 ani și peste începând cu 1 februarie 2022. Cei care nu sunt deja vaccinați sau care nu sunt scutiți de această obligație se vor confrunta cu amenzi de până la 3.600 de euro, aproximativ 4.000 de dolari. Amenzile pot fi administrate la fiecare trei luni pentru cei care continuă să refuze să se vaccineze.

Potrivit anunțului online de locuri de muncă al orașului, posturile vor implica întocmirea de notificări privind amenzile, procesarea apelurilor și alte sarcini administrative.

O traducere în limba engleză a anunțului de angajare precizează: “Vrei să lucrezi cu noi în administrația orașului Linz, în cadrul diviziei de taxe și impozite? Îți place să lucrezi cu reglementări legale și proceduri administrative? Atunci devino membru al echipei administrației municipale din Linz!”

Martin Weiss, ambasadorul Austriei în SUA, a caracterizat, de asemenea, afirmațiile ca fiind “înșelătoare”.

“Au luat acest anunț și au spus: “Acum încep să vâneze oameni””, a declarat el pentru AP în timpul unui interviu telefonic. “Nu, nu. Acesta este doar un anunț de angajare. Este un anunț de angajare că orașul caută pe cineva care să lucreze în departamentul de taxe și impozite.”

“Guvernele angajează în mod regulat oameni care să le aplice legile. Este ceea ce fac țările”, a adăugat Weiss. “Odată ce cerința de a fi vaccinat face parte din legile noastre, atunci aceste legi vor fi aplicate, ca și purtarea centurii de siguranță în mașină.”