Ambasada Austriei la București anunță că persoanele, cetățeni austrieci precum și cetățeni din alte țări membre ale UE, care călătoresc din România în Austria trebuie să prezinte la intrarea în țară un certificat medical care să ateste rezultatul negativ al unui test COVID (PCR RT ) prelevat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țara și tradus în engleză sau germană. Pentru copiii mai mici de 6 ani testarea în scopul călătoriei nu este necesară, se arată în comunicatul Ambasadei Austriei la București.

În cazul în care prezentarea certificatului medical nu este posibilă, se instituie obligativitatea carantinei sau izolării timp de 10 zile la domiciliu (fiind necesară prezentarea documentelor justificative cu privire la adresa locului de izolare: permis ședere, domiciliul/rezidență din Austria), urmând ca, în maximum 48 ore de la intrarea în țară să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular/PCR RT, costurile fiind suportate de persoana care călătorește.

Pentru persoanele aflate în tranzit se permite trecerea, fără oprire (înnoptare) pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări, fără aplicarea măsurii de carantină/izolare sau test COVID, dacă călătoria spre țara de destinație este justificată.

Excepție fac lucrătorii care operează transporturi comerciale și de marfă.

Testul Covid poate fi efectuat la aeroportul din Viena sau în România, la un laborator autorizat de Ministerul Sănătății.