Acasă Externe Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE are îndoieli privind necesitatea unei a patra doze de vaccin de rapel pentru Covid-19

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE are îndoieli privind necesitatea unei a patra doze de vaccin de rapel pentru Covid-19

0
Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE are îndoieli privind necesitatea unei a patra doze de vaccin de rapel pentru Covid-19
epa09183784 A nurse shows a vaccine from the manufacturer Pfizer-BioNTech against Covid-19, during a vaccination day for medical personnel, in the Plaza de los Artesanos, in Bogota, Colombia, 07 May 2021. According to the Colombian Ministry of Health as of 11:59 p.m. on 06 May 2021, the country has 5,905,706 doses applied in total of which 2,136,171 are second doses. EPA/Carlos Ortega

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană şi-a exprimat marţi îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze de vaccin de rapel pentru Covid-19 şi a spus că în prezent nu există date care să susţină această abordare, în timp ce caută mai multe informaţii despre varianta Omicron, care se răspândeşte rapid, transmite Reuters, citată de News.ro.

”În timp ce utilizarea rapelurilor suplimentare poate face parte din planurile de urgenţă, vaccinările repetate la intervale scurte de timp nu ar reprezenta o strategie durabilă pe termen lung”, a declarat Marco Cavaleri, şeful Strategiei Vaccinurilor la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), într-o conferinţă de presă.

Oficialul EMA şi-a exprimat îngrijorarea că o strategie de a administra un rapel la fiecare patru luni prezintă, ipotetic, riscul de a supraîncărca sistemul imunitar al oamenilor şi de a duce la oboseală în rândul populaţiei.

Cavaleri a mai spus că sunt necesare mai multe date despre impactul noii variante asupra vaccinurilor şi o mai bună înţelegere a evoluţiei valului actual pentru a decide dacă este necesar un vaccin specific pentru Omicron.

”Este important să existe o discuţie bună în jurul alegerii compoziţiei vaccinului pentru a ne asigura că avem o strategie care nu este doar reactivă… şi să încercăm să venim cu o abordare care să fie potrivită pentru a previne o variantă viitoare”, a spus el.

EMA a arătat că discută în prezent cu dezvoltatorii de vaccinuri în cazul în care va fi nevoie de un vaccin actualizat, dar a adăugat că orice astfel de schimbare ar trebui să fie coordonată la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.