Acasă Economie Autoritățile de reglementare au aprobat sistemul semi-autonom de pilotare dezvoltat de Mercedes-Benz. Acesta va fi disponibil de anul viitor pe modelul S-Class.

Autoritățile de reglementare au aprobat sistemul semi-autonom de pilotare dezvoltat de Mercedes-Benz. Acesta va fi disponibil de anul viitor pe modelul S-Class.

0
Autoritățile de reglementare au aprobat sistemul semi-autonom de pilotare dezvoltat de Mercedes-Benz. Acesta va fi disponibil de anul viitor pe modelul S-Class.

Autoritatea Federală de Transport Rutier din Germania (KBA) a aprobat noul sistem semi-autonom de conducere pentru viteze de până la 60 de kilometri pe oră. Acesta îi permite șoferului să se concentreze asupra altor activități în timp ce mașina se află în trafic intens sau pe autostrăzi aglomerate, a declarat joi Mercedes-Benz într-un comunicat

Decizia KBA face posibilă pentru producătorul auto punerea pe piața germană a modelului S-Class cu Drive Pilot în prima jumătate a anului 2022. Conform Mercedes-Benz, există peste 13.100 de kilometri de autostradă în Germania unde sistemul Drive Pilot poate fi folosit.

„Cu această realizare, dovedim încă o dată eforturile noastre de dezvoltare în domeniul conducerii autonome și, de asemenea, inițiem o schimbare radicală, a declarat Markus Schaefer, director de tehnologie Daimler. De îndată ce legislația va fi implementată în China și Statele Unite, Mercedes-Benz va oferi sistemul pe acele piețe, a adăugat Schaefer.

Dincolo de reglementările ONU privind cerințele tehnice, pe care noul sistem al Mercedes-Benz le-a îndeplinit, țările trebuie să adopte de asemenea o legislație care să clarifice unde și cum pot fi utilizate astfel de sisteme, precum și aspectele legate de răspunderea șoferului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.