Acasă Externe Autoritățile din orașul ucrainean Mariupol susțin că forțele rusești blochează evacuarea civililor și provoacă distrugeri în masă

Autoritățile din orașul ucrainean Mariupol susțin că forțele rusești blochează evacuarea civililor și provoacă distrugeri în masă

0
Autoritățile din orașul ucrainean Mariupol susțin că forțele rusești blochează evacuarea civililor și provoacă distrugeri în masă

Vadim Boicenko, primarul orașului Mariupol, a transmis că “atacul neîntrerupt” al armatei rusești a cauzat “victime în masă” și a distrus rețeaua de apă potabilă: “Forțele inamice ale Federației Ruse au făcut tot posibilul pentru a nu permite civililor să părăsească orașul“, a spus edilul citat de Reuters. El nu a oferit și o estimare a victimelor.

Serghei Orlov, viceprimarul orașului de aproximativ 130 de mii de locuitori, a spus pentru BBC că un cartier de pe malul râului Kalka a fost “aproape în totalitate distrus. Nu putem stabili numărul victimelor, dar credem că cel puțin sute de oameni au murit. Nu putem ajunge în acel cartieri pentru a recupera cadavrele celor decedați“.

Autoritățile din Ucraina, citate de BBC și Reuters, anunță că peste două mii de civili și-au pierdut viața, de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Conform Serviciului de Urgență ucrainean, salvatorii au stins peste 400 de incendii care au izbucnit după bombardamentele rusești în toată țara și au dezamorsat 416 explozibili. Totodată, zece membri ai serviciilor de urgență au fost uciși.

În timpul celor șapte zile de război, Rusia a distrus sute de noduri rutiere, clădiri rezidențiale, spitale și grădinițe”, au precizat autoritățile.

În ultimele zile, atacurile s-au intensificat, iar armata rusă a bombardat zone rezidențiale din mai multe orașe, în special din Kiev și Harkov. Rețelele sociale abundă de imagini și videoclipuri cu pagubele provocate de rachetele rusești care au lovit clădiri rezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.