Ministerul ucrainean de Interne confirmă, pe canalul oficial de Telegram, că au avut loc explozii lângă turnul de televiziune din capitală. Transmite că televiziunile nu vor emite o vreme, timp în care vor activa modalitățile de emisie de rezervă.

UPDATE ora 17:35 Imaginile de pe rețelele de socializare arată exploziile din proximitatea turnului înalt de 380 de metri. BBC menționează că nu este clar în acest moment dacă turnul a fost lovit direct.

UPDATE ora 17:10 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: “Suntem uniți în aceste momente de criză. Poporul ucrainean luptă cu curaj împotriva Rusiei. În ultimele săptămâni, ca răspuns la atacul Rusiei, am crescut prezența pe mare, la sol și aerian. Sunt 120 de nave din Marea Baltică până în Marea Mediterană. Toți aliații desfășoară mii de soldați în zona de est. Nu trebuie să fie nicio îndoială. Angajamentul nostru față de Articolul 5 este ferm. NATO este o alianță defensivă și nu căutăm război cu Rusia.”

UPDATE ora 15:55 Într-un comunicat transmis de agenția oficială TASS, ministerul vorbește de “atacuri de înaltă precizie” (probabil cu rachete) care ar urma să vizeze “centrele tehnologice ale serviciilor secrete ucrainene”. Cere “tuturor celor care locuiesc în apropierea centrelor SBU și a nodurilor de rețea [de comunicații] din Kiev să-și părăsească casele”.

La un sfert de oră după acest comunicat al rușilor, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că amenințarea în sine este parte din “războiul psihologic purtat de Rusia” cu rolul de a speria populația.

UPDATE ora 14:35: Consilierul Ministrului de Interne, citat de CNN, anunță că cel puțin zece civili au murit și 35 au fost răniți în urma atacurile cu rachete rusești în centrul orașului Harkov. ”Piața Libertății a fost lovită de o rachetă de croazieră. O a doua lovitură de o rachetă similară a lovit clădirea după sosirea salvatorilor (în 5-7 minute). O treime din clădirea administrației a căzut”, a declarat acesta.

Într-un discurs în plenul Parlamentului European, Zelenski a spus că Ucraina ”plătește un preț foarte mare pentru idealurile europene: Mii de oameni uciși, două revoluții, un război și cinci zile de invazie pe scară largă”. ”Avem dorința de a ne vedea copiii în viață, cred că este una corectă. Luptăm pentru supraviețuire. Luptăm pentru a fi membri egali ai Europei”, a adăugat acesta.