Acasă Externe Autostrada A2 din Germania închisă o zi întreagă după un grav accident soldat cu explozia unei cisterne

Autostrada A2 din Germania închisă o zi întreagă după un grav accident soldat cu explozia unei cisterne

0
Autostrada A2 din Germania închisă o zi întreagă după un grav accident soldat cu explozia unei cisterne

A2 rămâne închisă în ambele sensuri între Magdeburg și Berlin, după gravul accident cu materiale periculoase. Poliția discută în prezent situația cu pompierii și cu firmele de tractare. Ruta este închisă în ambele sensuri încă de marți după-amiază, în urma unui accident în care au fost implicate mai multe camioane.

Navetiștii care circulă pe A2 în apropiere de Burg vor trebui să se aștepte la timpi de călătorie mai lungi miercuri – pe rutele de deviere se produc uneori ambuteiaje lungi. După cum a declarat poliția pentru MDR SACHSEN-ANHALT, tronsonul dintre Ziesar și Lostau va rămâne închis în ambele sensuri după accidentul grav de camion cu mărfuri periculoase – și va rămâne astfel cel puțin până miercuri la prânz, potrivit lui Pieter Schüler, șeful pompierilor din orașul Möckern, în cursul nopții. Printre altele, încă nu este clar cât de grav a fost afectat drumul.

Încă de la ora 7 dimineața, poliția, pompierii și firma de tractare au discutat despre cum să procedeze. Până atunci, se aplică o rază de siguranță de 500 de metri în jurul locului accidentului. Pericolul unor noi explozii este prea mare. Un martor ocular a povestit pentru MDR despre accident: „Chiar și autostrada, șoseaua, s-a cutremurat. A fost ca un cutremur. Atunci am spus doar: „Fugiți în spate și puneți-vă la adăpost””.

Potrivit poliției, doi șoferi de camion au fost găsiți morți în timpul nopții. O altă persoană a fost ușor rănită, dar nu au existat – potrivit poliției în timpul nopții – alți morți.

Potrivit stadiului actual al anchetei și declarațiilor martorilor, șoferul camionului cu mărfuri periculoase ar fi trecut cu vederea la prânz, la capătul ambuteiajului din fața unui șantier de construcții între Theeßen și Burg și ar fi lovit din spate camionul. „În acest proces, el a împins alte trei camioane unul în altul”, se arată în comunicat.

După ce camionul s-a izbit de vehiculele deja staționate, containerele de înaltă presiune umplute cu protoxid de azot (gaz de râs) au explodat repetat.

„Mai multe vehicule aflate în traficul din sens opus au fost avariate de resturile zburătoare. Coliziunea a dus la o dezvoltare rapidă a incendiului și la o propagare promptă a flăcărilor de la camionul care venea din sens opus la transportul de mărfuri periculoase”, a declarat seara o purtătoare de cuvânt a poliției.

„În acest moment, se presupune că cel puțin doi conducători de vehicule au murit în accident”, a anunțat marți seară poliția. Din cauza zonei de siguranță încă existentă a pompierilor, poliția nu a avut încă posibilitatea de a inspecta locul accidentului.

La fața locului, numeroși membri ai personalului de urgență au încercat să controleze incendiul. Potrivit pompierilor, lucrările de stingere erau încă în desfășurare după-amiază, motiv pentru care nici pompierii și nici poliția nu au putut să se apropie de locul accidentului. Potrivit informațiilor, a fost necesară evacuarea automobiliștilor în jurul locului accidentului pentru a se pune la adăpost de materialele care zboară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.