Acasă Featured A doua stire pagina principal Banca americană Goldman Sachs amendată cu $5 miliarde din cauza scandalului de corupție din Malaezia

Banca americană Goldman Sachs amendată cu $5 miliarde din cauza scandalului de corupție din Malaezia

0
Banca americană Goldman Sachs amendată cu $5 miliarde din cauza scandalului de corupție din Malaezia

Banca americană Goldman Sachs va plăti amenzi și penalități în valoare de $5 miliarde mai multor guverne – printre care SUA, Marea Britanie și Hong Kong – pentru a închide un dosar de corupție cu privire la subsidiara sa din Malaezia.

Filiala din Malaezia a băncii a recunoscut, de asemenea, pentru instanța din SUA, că a plătit mită mai mult de 1 miliard de dolari pentru a câștiga un contract de strângere de bani pentru fondul de proprietate de stat din Malaezia.

Oficialii americani au declarat că amenda record reflectă rolul „central” al lui Goldman într-un „sistem masiv de corupție”.

În total, banca de investiții urmează să plătească penalități de aproximativ 5 miliarde de dolari – aproximativ două treimi din profiturile sale din 2019 – autorităților de reglementare din întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie, pentru a soluționa cazurile care au afectat grav reputația companiei.

Consiliul Goldman a mai declarat că va recupera sau reține despăgubiri de 174 milioane dolari din compensațiile acordate directorilor, inclusiv șefului pensionar Lloyd Blankfein, sub a cărui supraveghere s-a întâmplat scandalul.

„Consiliul consideră problema 1MDB ca un eșec instituțional, incompatibil cu așteptările ridicate pe care le are pentru firmă”, se transmite într-un comunicat.

Schema 1MDB a fost o rețea globală de fraudă și corupție, în care miliarde de dolari strânși aparent pentru proiecte de dezvoltare publică din Malaezia au aterizat în buzunare private, inclusiv cele ale fostului prim-ministru al țării Najib Razak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.