Acasă Economie BBC a întrerupt colaborarea cu Gary Lineker, după ce acesta a criticat politica guvernului privind solicitanţii de azil

BBC a întrerupt colaborarea cu Gary Lineker, după ce acesta a criticat politica guvernului privind solicitanţii de azil

0
BBC a întrerupt colaborarea cu Gary Lineker, după ce acesta a criticat politica guvernului privind solicitanţii de azil

Marea Britanie. BBC a întrerupt colaborarea cu fostul fotbalist Gary Lineker, care modera emisiunea ”Meciul zilei”, după ce acesta a criticat politica guvernului privind solicitanţii de azil. În semn de solidaritate cu Lineker, Alan Shearer şi Ian Wright s-au retras și ei.

Gary Lineker, fostul căpitan al echipei de fotbal a Angliei, nu va mai prezenta emisiunea “Meciul Zilei” din cauza comentariilor sale cu privire la noua lege a solicitanților de azil. “Comentariile recente ale lui Lineker de pe rețelele sociale încalcă regulile companiei. Acesta nu ar trebui să ia partea niciunui partid politic”, a declarat BBC.

Publicația britanică a decis că acesta nu va mai prezenta emisiunea sportivă, până când nu va avea ”o poziție clară și convenită cu privire la utilizarea rețelelor de socializare de către acesta”, se arată în comunicat.

Marți, Lineker a comentat la o înregistrare video postată pe Twitter de Ministerul britanic de Interne care anunța politica guvernului privind solicitanții de azil. “Dumnezeule, este mai mult decât îngrozitor”, a scris Lineker, care apoi a continuat: ”Nu există un aflux uriaș. Primim mult mai puțini refugiați decât alte țări europene importante. Aceasta este doar o politică crudă îndreptată împotriva celor mai vulnerabile persoane, într-un limbaj care nu se deosebește de cel folosit de Germania în anii ’30”.

Niciun prezentator sau expert nu va apărea în emisiunea “Meciul Zilei” de sâmbătă, după o serie de declarații care îl susțin pe Lineker. Foștii jucători de fotbal Alan Shearer și Ian Wright au scris pe Twitter că nu vor participa în emisiune în semn de solidaritate cu Lineker. BBC a precizat că în cazul acesta emisiunea de sâmbătă se va concentra “pe acțiunea de pe stadion, fără comentarii”.

Marți, guvernul de la Londra a anunțat detaliile unei noi legi prin care imigranții care sosesc peste Canalul Mânecii nu vor putea solicita azil și vor fi deportați fie în țara lor de origine, fie în alte țări sigure. Legea a atras critici din partea partidelor de opoziție, a organizațiilor caritabile și a Agenției ONU pentru refugiați din cauza impactului pe care îl va avea asupra refugiaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.