Bill și Melinda Gates, fondatorii uneia dintre cele mai mari asociații filantropice din lume, și-au anunțat divorțul, după 27 de ani de căsnicie. Precizează că vor continua să conducă împreună fundația care aduce anual investiții de miliarde de dolari în educație, cercetare și sănătate publică.

“Continuăm să împărtășim credința în această misiune și ne vom continua munca împreună la fundație, dar nu mai credem că putem continua ca și cuplu în următoarea fază a vieților noastre”, se arată în comunicatul publicat de cei doi. Cuplul a semnat un contract de separare. Melinda nu solicită sprijinul financiar al soțului ei, iar Bill Gates a semnat pentru desfacerea căsătoriei.

Bill Gates, cofondatorul gigantului Microsoft și multă vreme cel mai bogat om din lume, are acum o avere estimată la 130,5 miliarde de dolari și este al patrulea pe lista Forbes a celor mai bogați.

Soții Gates s-au cunoscut la Microsoft, unde Melinda a lucrat la divizia de dezvoltare a produselor multimedia. S-au căsătorit în 1994, iar Melinda a părăsit Microsoft în 1996. Cuplul are trei copii și și-a petrecut o mare parte din ultimele două decenii concentrându-se pe fundația de caritate, după ce și Bill Gates a renunțat la funcțiile curente de la Microsoft, în 2008, și s-a retras și din funcția de președinte al companiei, în 2014.

Fundația Bill și Melinda Gates alocase 55 de miliarde de dolari, până la sfârșitul anului 2019, în diferite programe de educație, sănătate publică și reducere a inechităților. În ultimul an, fundația s-a concentrat din ce în ce mai mult asupra combaterii pandemiei de coronavirus, angajând 1,75 de miliarde de dolari în răspunsul global împotriva Covid, prin finanțarea dezvoltării de vaccinuri, de teste și medicamente.