Bitcoin coboară pentru scurt timp sub pragul de 30.000 de dolari, pentru prima dată din iulie 2021

265

Bitcoin a coborât marți pentru scurt timp sub 30.000 de dolari, pentru prima dată din iulie 2021, cea mai cunoscută criptomonedă din lume continuând să fie afectată de aversiunea la risc a investitorilor din aceste zile, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.

Bitcoin a coborât până la 29.764,14 dolari în timpul tranzacțiilor asiatice, în jurul orei 00,30 GMT, o scădere de 3,9% față de ultimul preț de închidere.

Cu toate acestea, și-a revenit rapid și se tranzacționa la puțin sub 32.500 de dolari la ora publicării acestei știri.

Bitcoin a pierdut mai mult de 50% din valoarea sa de la începutul lunii noiembrie, când a atins un maxim istoric de aproape 69.000 de dolari.

La fel ca alte active de risc, a suferit de atunci din cauza unei inversări pe piețele de acțiuni, între îngrijorările legate de creșterea economică din SUA în contextul înăspririi politicii monetare împotriva inflației din SUA, incertitudinile legate de războiul din Ucraina și restricțiile de sănătate din China.

Într-o notă a casei de brokeraj Oanda, analistul Edward Moya a avertizat luni că bitcoin ar putea suferi o „prăbușire fulgerătoare” în cazul în care pragul de 30.000 de dolari va fi depășit.

„Îngrijorările legate de creșterea economică și chiar o recesiune fac ca mediul să fie foarte dificil pentru criptomonede. Nimeni nu caută să cumpere criptomonede în momentul de față, iar acest lucru face ca bitcoin să fie vulnerabil”, a declarat analistul.

Scăderea continuă a bitcoin marți a venit după o nouă prăbușire pe Wall Street cu o zi înainte, în special a indicelui Nasdaq, care a scăzut cu peste 4%.

SURSĂg4media