Acasă Economie Bitcoin devine monedă oficială în El Salvador, alături de dolarul american

Bitcoin devine monedă oficială în El Salvador, alături de dolarul american

0
Bitcoin devine monedă oficială în El Salvador, alături de dolarul american

De marți, bitcoin va fi folosit ca mijloc legal de plată în El Salvador alături de dolarul SUA, a anunțat luni, președintele Nayib Bukele, conform CNN. Președintele a scris pe Twitter că guvernul său a achiziționat încă 200 de bitcoini înainte de adoptarea formală a monedei de către El Salvador. El Salvador deține acum 400 de bitcoin, care valorează aproape 21 de milioane de dolari la nivelurile actuale de tranzacționare. Prețul pe bitcoin a fost de aproximativ 52.486 USD, în creștere cu 1,5% în ultimele 24 de ore, potrivit Coinbase.

Legea care desemnează Bitcoin ca mijloc legal de plată, intrată marți în vigoare, spune că toți „agenții economici” vor accepta criptomoneda ca formă de plată. De asemenea, se spune că plățile de impozite pot fi efectuate în bitcoin.

Rezidenții de aici vor putea, de asemenea, să descarce „Chivo Wallet”, o aplicație creată de guvern care va livra bitcoin în valoare de 30 de dolari oamenilor, pentru a-i promova utilizarea.

Bukele, un populist de dreapta care a ajuns la putere în 2019, a anunțat planul de a începe să utilizeze bitcoin în luna iunie. El a spus atunci că El Salvador a colaborat cu compania financiară digitală Strike pentru a stabili logistica deciziei. CEO-ul Strike, Jack Mallers, a declarat la acea vreme că peste 70% din „populația activă” din El Salvador nu avea un cont bancar. „Mi-au cerut să vă ajut să scriu un plan și că priveau bitcoinul ca o monedă de clasă mondială și că trebuie să punem împreună un plan bitcoin pentru a ajuta acești oameni”, a adăugat el.

Criptomonedele sunt deținute în portofele digitale, mai degrabă decât printr-un cont bancar tradițional – ceea ce înseamnă că persoanele din comunitățile mai sărace, cu acces mai mic la bănci, ar putea folosi bitcoin ca modalitate de a obține un acces sporit la finanțele lor. Cu toate acestea, organizațiile sociale au cerut guvernului salvadorian să abroge legea, în mare parte pentru că se tem de volatilitatea criptomonedei.

Guvernul din El Salvador pariază că prin utilizarea bitcoinului ca mijloc legal de plată, vor fi atrase noi investiții. Autoritățile speră, de asemenea, să reducă comisioanele plătite pentru transferul banilor din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.