Bitcoin își mai revine puțin după un nou tweet al lui Musk

518

Cotațiile bitcoin au revenit pe creștere, după ce Elon Musk a precizat că Tesla nu și-a redus expunerea pe criptomonedă, clarificând un comentariu anterior în care părea să implice că producătorul de mașini electrice a vândut sau va vinde deținerea de bitcoin. În jurul orei 13:00 (ora României), bitcoin se aprecia cu 3,13% față de referință, la 45.441 dolari.

Cea mai cunoscută criptomonedă a atins anterior un minim intraday de 42.185 dolari/unitate, cel mai scăzut nivel începând cu luna februarie, după ce șeful Tesla a dat de înțeles, într-o replică pe Twitter, că producătorul de mașini electrice a vândut sau va vinde restul de bitcoini pe care îi deține. “Ca să clarific speculațiile”, Tesla nu a vândut niciun bitcoin, a precizat Musk, citat de Bloomberg. Prețul bitcoin rămâne cu circa 20.000 de dolari sub vârful atins în luna aprilie.

Săptămâna trecută, Tesla a anunțat că nu mai acceptă plăți cu bitcoin pentru mașinile sale, citând considerente legate de mediu. Musk a motivat decizia Tesla de a renunța la a mai accepta bitcoin prin faptul că în acest moment se consumă foarte multă energie pentru mineritul acestei criptomonede. Consumul de electricitate, obținută și prin ardere de cărbuni, este poluant, iar acest lucru contravine scopurilor declarate ale Tesla de a reduce poluarea.

SURSĂprofit.ro