Acasă Economie Blue Air anunță că poprirea a fost ridicată, iar zborurile vor fi reluate

Blue Air anunță că poprirea a fost ridicată, iar zborurile vor fi reluate

0
Blue Air anunță că poprirea a fost ridicată, iar zborurile vor fi reluate

Compania aeriană low-cost Blue Air a transmis, printr-un comunicat de miercuri seară, că zborurile vor fi reluate după ce poprirea a fost ridicată. Blue Air a mai spus că a fost ”puternic zdruncinată” credibilitatea firmei.

  • ”Poprirea a fost ridicată și zborurile vor fi reluate am beneficiat de sprijinul AFM, în special cel al domnului președinte Dobre. S-a oprit o companie aeriană și s-a oprit de tot, iar credibilitatea Blue Air a fost puternic zdruncinată. În aceste momente facem o evaluare atentă ca să înțelegem care ne este capacitatea de operare. În decursul zilei de mâine vom reveni cu un comunicat oficial în care vom anunța exact ce zboruri vom relua, fie cu sprijinul TAROM sau a altor operatori încercăm să aducem acasă pasagerii blocați în aeroporturile străine”.

Blue Air mai susține că pasagerilor afectați de suspendarea zborurilor le-au fost oferite opțiuni ”prevăzute de legislația în vigoare, aplicabile tuturor operatorilor aerieni la nivel european (rambursarea biletelor de călătorie, rerutarea pe următorul zbor disponibil publicat pe website sau rambursarea în portofelul electronic utilizabil la viitoare achiziții de bilete)”.

  • ”Absolut toate chestiunile legate de rambursarea pasagerilor depind esențial de reluarea activității, astfel încât societatea să poată realiza veniturile necesare atât pentru operarea zborurilor curente, cât și pentru rambursarea sumelor datorate către pasageri”, a mai transmis compania.

Blue Air a mai precizat că datoriile companiei sunt aproximativ 50% din veniturile realizate anual, adică 230 de milioane de euro:

  • ”Așa cum am demonstrat și în anul 2019 (an în care Blue Air a avut venituri de aproximativ 415.000.000 EUR) compania deține know-how-ul și personalul necesar pentru realizarea veniturilor suficiente în vederea achitării tuturor datoriilor sale atât timp cât este lăsată să funcționeze în condiții de piață normale”.

Numărul angajaților Blue Air a scăzut de asemenea de la 1570 de persoane cât avea înainte de pandemia de COVID-19 la 560 de angajați câți are în prezent.

  • ”În ceea ce privește aeronavele, de la un număr de 32 aeronave în 2019, în acest moment funcționăm cu 13 aeronave, iar în cursul următoarelor luni vom fi obligați să rămânem cu 5 aeronave, fiecare cu o capacitate de 189 de locuri, pentru că restul vor trebui restituite proprietarilor acestora”, a mai transmis compania.

Blue Air a mai transmis că datoria acumulată de Blue Air la AFM este de 28.751.323 RON, iar în perioada 6 – 11 septembrie 2022 erau planificate și anulate 401 zboruri și 54.161 pasageri au fost afectați de anulări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.