Într-un context economic marcat de pandemie și care a afectat puternic industria aviatică, compania românească Blue Air vizează listarea la Bursa de la Londra prin preluare inversă.

Ridgecrest, o companie din Marea Britanie, a anunțat că a încheiat o scrisoare de intenție neangajantă cu Cristian Rada, pentru a cumpăra compania sa, Airline Invest și subsidiarele deținute de acesta, Blue Air Aviation și Blue Air Technic.

Preluarea inversă presupune emiterea către Cristian Rada și fratele acestuia a unui număr de 9,022,495,560 de noi acțiuni în compania Ridgecrest, reprezentând 95% din actualul capital social. La finalizare, numele Ridgecrest se va schimba în Blue Air Group.

Procedeul de preluare inversă reprezintă achiziția unei companii private de către o companie publică existentă, astfel încât compania privată să poată ocoli procesul lung și complex de a se lista la Bursă. Ridgecrest este o companie listată pe piața secundară (AIM) a Bursei de la Londra, unde sunt tranzacționate acțiunile companiilor mai mici și riscante, potrivit Investopedia. La 1 iulie, Ridgecrest avea lichidități de 1,9 milioane de lire sterline.