Bombardamentul din această dimineață asupra orașului Harkov a lovit zone rezidențiale și a produs zeci de victime civile

320

UPDATE. ora 14.00 Bombardamentul rusesc asupra Harkovului din această dimineață a lovit numeroase zone rezidențiale. Rețelele de socializare sunt invadate de filme cu oameni morți pe străzi. Un oficial ucrainean a declarat că sunt zeci de victime. Bombardamentul a din această dimineață a fost deschis de unul sau mai multe avioane supersonice și a fost urmat de atacuri cu rachete.

Avetisment! Link către imagini cu puternic impact emoțional.

Cu o populație de 1,4 milioane de locuitori, Harkov este al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, cu o populație rusofonă de 30% din total. De la începutul conflictului, a fost cel mai puternic punct de atac al forțelor ruse, care au intrat de mai multe ori în oraș, dar au fost de fiecare dată hărțuite până s-au retras.


UPDATE ora 12.00.

Kiev. O coloană de tancuri se mișcă din nord-vestul orașului spre sud. Aparent, rușii încearcă să închidă complet vestulul Kievului, după ce duminică, o tentativă similară cu blindate ușoare a eșuat.

Un Suhoi Su-34 a fost filmat în zonă într-o manevră de bombardament și cel puțin o clădire rezidențială din nordul orașului a fost lovită. Ulterior atacului aerian a urmat un bombardament.

SURSĂbiziday