Județul Botoșani e primul judeţ care a atins ţinta de 100% recenzare la populaţia estimată. Unde n-au vrut oamenii, au fost convinşi, explică directorul Direcției de Statistică Botoșani.

”Au fost unele zone din Botoșani unde am intrat cu Poliția Locală, iar acolo unde am întâlnit reticențe din partea populației în momentul în care am fost împreună cu recenzorii pe teren, la vederea mai multor persoane pe teren și-au schimbat atitudinea și au fost cooperativi”, spune directorul Valentin Popa, citat de Botoșăneanul.

În Bucureşti, abia puţin peste jumătate din populaţie a apucat să completeze formularul, în timp ce judeţe ca Botoşani sau Vrancea au atins deja ţinta estimată.

”Avem judeţe care au finalizat recensământul. Aș menționa aici Botoșani și Vrancea. Bucureștiul pentru acest moment are o rată mică de recenzare, puțin peste 55-56%. Timişul la fel cu o rată mică”, a anunțat Andrei Tudorel, preşedinte INS.

Al doilea județ din România în care populația estimată s-a recenzat la Recensământul Populației și Locuințelor 2021 este Vrancea, a anunțat Institutul Național de Statistică citat de Agenția de presă Rador.

„Ne bucurăm să vedem asemenea mobilizare și îi felicităm pe locuitorii județului Vrancea pentru implicare”, a scris INS pe Facebook.