Compania Network One Distribution (NOD), cel mai mare distribuitor local IT&C, deţinută integral de Iulian Stanciu, preşedinte executiv eMAG, se pregăteşte să readucă pe piaţă marca de frigidere Fram, comercializată în regimul comunist, în perioada anilor ’60 – ’70, relatează Profit.ro.

Acum, NOD a înregistrat marca “Fram, din trecut în prezent”. “NOD a dezvoltat o strategie de revitalizare a brandurilor istorice româneşti, precum Diamant şi Pegas. Fram este parte din aceeaşi iniţiativă si primul pas a fost să înregistrăm marca”, au transmis reprezentanţii NOD pentru Profit.ro.

Primele modele de frigidere Fram au fost produse şi vândute 1961 la Întreprinderea de Maşini Electrice Bucureşti, fosta uzinele Klement Gottwald. În anii 60, autorităţile comuniste au mutat producţia frigiderelor la Sadu (Gorj). În această fabrică, cu o licenţă cumpărată din Franţa, au apărut noi modele de frigidere marca Thomson, redenumite ulterior Frigero şi apoi Arctic.

La trei decenii de când nu se mai comercializează şi o jumătate de secol de când se produceau, televizorul Diamant revine pe piaţă. Acesta este relansat sub umbrela Horizon, brandul companiei Network One Distribution (NOD), care va relansa şi frigiderele Fram.

Noile modele disponibile au diagonale între 22 şi 43 de inci şi rezoluţii HD, respectiv Full HD.

Televizoarele sunt asamblate în UE, Turcia şi Republica Populară Chineză şi vin cu un design actualizat, la curent cu tendinţele şi cu nevoile consumatorilor.