Brașov: Mai mulți polițiști, reținuți pentru corupție, au primit pedepse mai mici sau deloc după ce și-au denunțat colegii

641

Șapte polițiști de la Poliția Rutieră Brașov, reținuți în urma cercetărilor DGA, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, fapt care le-a suspendat sau micșorat pedepsele. Vor fi scoși la pensie anticipat însă cu aceeași sumă de bani.

Pe 25 martie, ofițerii DGA au reținut un polițist de la Serviciul Rutier Brașov care luase mită de la șoferi. Imediat, polițistul a încheiat un acord cu anchetatorii: își recunoștea vinovăția și oferea informații despre alți colegi care ar fi acceptat mită.

A urmat o altă reținere și semnarea unui nou acord între procuror și cel de-al doilea polițist prins. Ambii suspecți s-au grăbit să își depună actele de pensionare, spun surse judiciare. Cel mai probabil, vor scăpa cu o pedeapsă minimă sau cu suspendare și pensia va rămâne neatinsă.

Acordul de recunoaștere a vinovăției, spun juriștii, ajută anchetatorii. Chiar dacă unii dintre inculpați scapă ușor de pedepse grele.

Această procedura i-a ajutat pe anchetatorii brașoveni să prindă 7 polițiști care luaseră mită. Surse judiciare spun că cereau între 100 și 500 de lei șoferilor care plăteau pe loc ”amenda neoficială”.

Sunt din nou probleme și la Serviciul Permise Auto din Suceava, la câteva luni după ce a izbucnit scandalul șpăgilor care vizează mai mulți polițiști și funcționari.

Actualul șef, detașat să facă ordine în acest serviciu, a fost dus azi la audieri într-un dosar de corupție. Pe vremea când conducea Serviciul Permise Maramureș, la finalul anului trecut, ar fi primit mită de la 100 de persoane, spun anchetatorii, ca să urgenteze înmatricularea mașinilor sau pentru înscrierea peste rând la examenul auto.

SURSĂtvr