Cumpărătorii britanici au mai puține opțiuni, deoarece lipsurile cauzate atât de Covid, cât și de Brexit afectează stocurile până la cele mai grave niveluri pe care un șef de supermarket le-a văzut vreodată.

După penuria de pui de la Nando’s și seceta milkshake-urilor de la McDonald’s, Steve Murrells, directorul executiv al Co-operative Group, a declarat că supermarketul a redus unele sortimente, deoarece aprovizionarea cu alimente este afectată de regulile de migrație post-Brexit.

“Penuria este la un nivel mai rău decât în orice moment pe care l-am văzut”, a declarat el pentru The Times.

Murrells, în vârstă de 56 de ani, a spus că lipsurile sunt rezultatul “Brexitului și al problemelor cauzate de Covid”. El a adăugat că rețeaua de magazine își recalifică personalul ca șoferi de camion din cauza unui deficit estimat la 100.000 de persoane în întreaga industrie.

Această situație vine si ca urmare a unei creșteri a numărului de turiști, a lipsei de personal și a problemelor cu furnizorii care lovește industria turismului.

Hotelierii și proprietarii de baruri au declarat că personalul s-a îmbolnăvit de coronavirus, alții se izolează, și că există o criză de recrutare din cauza Brexit și a numărului prea mic de locuințe.

Aceasta a însemnat că unele hoteluri au fost nevoite să închidă camere – în timp ce restaurantele, cafenelele și barurile au operat cu ore de deschidere reduse și au limitat meniurile.