Brussels Airlines a operat 3.000 de zboruri goale sau aproape goale în această iarnă pentru a evita să piardă drepturile de decolare și aterizare pe aeroporturi

433

Brussels Airlines a operat 3.000 de zboruri goale sau aproape goale în această iarnă pentru a evita să piardă drepturile de decolare și aterizare pe aeroporturile principale, a fost dezvăluit.

Compania proprietară a companiei aeriene, Lufthansa, a operat 18.000 de zboruri în această iarnă, care altfel ar fi fost anulate din cauza lipsei de pasageri, inclusiv 3.000 de zboruri sub sigla Brussels Airlines, relatează Le Soir și RTBF.

Vestea a determinat guvernul federal belgian să adreseze o scrisoare Comisiei Europene, îndemnând-o să regândească normele privind asigurarea sloturilor.

Înainte de apariția pandemiei, regula era că liniile aeriene trebuie să opereze zboruri în cel puțin 80% din sloturile de decolare și aterizare programate, în caz contrar riscând să le piardă.

După izbucnirea coronavirusului, această normă a fost revizuită la 50%, dar rămâne în continuare mult mai mare decât numărul real de zboruri necesare pentru a satisface cererea pasagerilor.

Ministrul federal belgian al mobilității, Georges Gilkinet (Ecolo), i-a scris comisarului european pentru transporturi, Adina Valean, pentru a ridica această problemă.

Gilkinet a declarat că regulile sunt de neînțeles din punct de vedere economic și ecologic – iar pragul pentru păstrarea acestor sloturi căutate ar trebui să fie redus și mai mult pentru a oferi companiilor aeriene mai multă flexibilitate.

Lufthansa intenționează să anuleze 33.000 de zboruri programate până la sfârșitul lunii martie, din cauza scăderii rezervărilor cauzate de varianta omicron a coronavirusului.

SURSĂthebulletin.de