În acest an, la Evaluarea Națională au fost 221 de medii de 10, față de 120 în 2021, potrivit rezultatelor afișate joi, înaintea depunerii contestațiilor.

Cele mai multe medii de 10 au fost obținute de elevii clasei a VIII-a din București – 37 de medii de 10 la Evaluarea Națională 2022.

Ministerul Educației a publicat, rezultatele finale după soluționarea contestațiilor – sesiunea 2022  (14 – 17 iunie) – a examenului de Evaluare Națională a absolvenților de gimnaziu. 6.900 elevi au fost inscrisi la Evaluarea Nationala din judetul Iași, din care la proba de limba romana au absentat 322 copii iar la matematica 332 elevi.

În urma contestatiilor, Iașul mai are un elev de zece, de la Școala Gimnaziala Iordache Cantacuzino din Pascani. În total, s-au obținut 17 medii maxime, iar cu aceste rezultate, judetul Iași se află pe primul loc din tara impreuna cu Cluj si Arges.

Rezultatele la Evaluare Națională au fost publicate în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată rezultatelor de la Evaluare Națională 2022 apar coduri în dreptul cărora sunt afișate notele și mediile.

Fiecare candidat de la Evaluarea Națională a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

Fiecare elev trebuie să introducă codul primit de la școală pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probe.

Tabelul de pe edu.ro conține “codul candidatului”, “școala de proveniență”, “nota”, nota de la “contestație” și “nota finală”. La final este “media la Evaluarea Națională”.