Acasă Externe Bulgaria. Incendiu la un spital Covid din sudul țării. Trei pacienți au decedat, deși un singur salon a fost afectat

Bulgaria. Incendiu la un spital Covid din sudul țării. Trei pacienți au decedat, deși un singur salon a fost afectat

0
Bulgaria. Incendiu la un spital Covid din sudul țării. Trei pacienți au decedat, deși un singur salon a fost afectat

Bulgaria. Incendiu la un spital Covid din sudul țării. Trei pacienți au decedat, deși un singur salon a fost afectat. Ministerul Sănătății precizează că incendiul ar fi izbucnit de la o țigară aprinsă de unul dintre pacienți.

Incendiu a izbucnit jurul orei 7 dimineața (ora României) și a afectat un singur salon de la etajul patru al unei unități Covid din orașul Sliven, sudul Bulgariei. 

Doi pacienți au fost găsiți decedați de către pompieri, iar o altă persoană, care suferise arsuri grave, a murit la alt spital, unde fusese transportată de către autorități. Șase alți pacienți cu Covid din saloanele alăturate au fost transferați în altă parte a spitalului. 

Ancheta nu a reușit încă să clarifice cauza incendiului, dar Ministerul bulgar al Sănătății a precizat că acesta a pornit de la o țigară aprinsă de unul dintre pacienți.

În acest moment, în Bulgaria sunt internați peste opt mii de pacienți bolnavi de Covid, dintre care aproximativ 700 în secțiile ATI.

Bulgaria are cea mai mică rată de persoane vaccinate din Europa, raportată la populația țării. Până la acest moment, puțin peste 23% din populația a fost vaccinată cu schemă completă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.