Călătorii complet vaccinaţi care sosesc în Marea Britanie nu vor mai fi nevoiţi să facă un test Covid-19, a declarat ministrul Transporturilor Grant Shapps, relatează Reuters, citat de Agerpres.ro. Măsura va intra în vigoare din 11 februarie.
 

În prezent, persoanele vaccinate care sosesc în Marea Britanie trebuie să facă un test în decurs de două zile de la sosire. Din 11 februarie, de la ora 4, GMT, pasagerii care intră în Marea Britanie şi care sunt complet vaccinaţi vor trebui doar să îşi verifice statutul pe un formular de localizare a pasagerilor. Persoanele sub 18 ani sunt tratate ca pasageri complet vaccinaţi.

„Am promis că nu vom menţine aceste măsuri în vigoare nici o zi mai mult decât este necesar şi acum mi se pare evident că testele la frontieră pentru călătorii vaccinaţi şi-au depăşit utilitatea”, a spus Shapps.

Pasagerii care nu sunt vaccinați vor trebui în continuare să facă dovada unui test Covid-19 negativ înainte de a călători şi să facă un test PCR după sosirea în Marea Britanie.