Acasă Externe Camera Superioară a Parlamentului britanic a respins proiectul de lege privind piaţa internă, cel care prevede derogări de la Acordul Brexit

Camera Superioară a Parlamentului britanic a respins proiectul de lege privind piaţa internă, cel care prevede derogări de la Acordul Brexit

0
Camera Superioară a Parlamentului britanic a respins proiectul de lege privind piaţa internă, cel care prevede derogări de la Acordul Brexit

Prim-ministrul Boris Johnson a suferit luni o înfrângere grea în camera superioară a parlamentului cu privire la propunerile de legi care i-ar permite să încalce tratatul de ieșire din Marea Britanie din UE – un plan criticat de președintele american ales Joe Biden.

Proiectul de lege privind piața internă este conceput pentru a proteja comerțul dintre cele patru națiuni ale Marii Britanii după Brexit. Conține clauze despre care miniștrii spun că sunt necesare pentru a proteja statutul special al Irlandei de Nord ca parte a Regatului Unit, dar care ar încălca, de asemenea, dreptul internațional într-un mod „specific și limitat”.

„Lorzii” au votat pentru retragerea respectivelor articole referitoare la piața internă a Regatului Unit. Fostul prim-ministru Sir John Major spunea despre legislație că „ne-a afectat reputația, la nivel global”. Mai mulți lorzi au condamnat, la rândul lor, caracterul „imoral și „lamentabil” al pachetului.

O purtătoare de cuvânt a executivului a declarat: „Aceste clauze reprezintă o plasă de siguranță pentru integritatea pieței interne britanice. Vom reveni asupra articolelor când pachetul se va întoarce în Cameră”. Membrii guvernului au argumentat că este nevoie de „plasa de siguranță” pentru a rezolva problema graniței dintre Irlanda și Irlanda de Nord.

Legislația post-Brexit permite Cabinetului Johnson să treacă peste prevederile acordului încheiat între UE și Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.