Acasă Economie Campionatul European de CS:GO va avea loc la Oradea

Campionatul European de CS:GO va avea loc la Oradea

0
Campionatul European de CS:GO va avea loc la Oradea

Campionatul European de CS:GO (Euro CS:GO) este al doilea turneu european de CS:GO organizat în România şi va avea loc în perioada 5-10 iulie, la Oradea, în noua sală polivalentă Oradea Arena. Calificările europene vor desemna cea mai bună echipă europeană care va ajunge să se lupte pentru titlul de Campioană Mondială la finalul anului în Bali. Euro CS:GO este parte, alături de alte competiţii de CS:GO şi League of Legends, din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat Esports-ului din România.

„Cel mai important lucru pentru noi este ca evenimentul Digital Crusade 2022 să reprezinte o piatră de temelie în dezvoltarea fenomenului Esports în România. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ne-am axat pe trei elemente foarte importante, pe care le vom folosi pentru a măsura succesul acestui eveniment. În primul rând, experienţa de care va avea parte publicul, atât online, cât şi offline. În al doilea rând, nivelul de gameplay. Ne-am străduit să aducem cei mai buni jucători şi cele mai bine cotate echipe la care România are acces în momentul de faţă. În al treilea rând, nivelul producţiei va fi state-of-the-art. Este foarte important ca aceste trei elemente să funcţioneze şi să reprezinte cartea de vizită a României în scena internaţională de Esports. Vrem să arătăm că se poate şi la noi şi vrem ca publicul prezent la eveniment să aibă parte de o experienţă nemaiîntâlnită până acum”, a spus Mihai Cotos, CEO al Digital Crusade.

Turneul naţional

În luna iunie vor avea loc calificările naţionale, care vor stabili echipa cea mai puternică să reprezinte România la Euro CS:GO 2022. Turneul de calificare local se va juca în cadrul evenimentului online Super Battles, organizat de Digital Crusade.

Calificările şi finala Euro CS:GO

După turneele naţionale realizate de fiecare stat în parte, prima întâlnire dintre cele peste 30 de ţări înscrise deja va avea loc tot în mediul online. Astfel, în luna iunie, timp de 2 zile echipele se vor confrunta pentru a stabili cele mai bune 16 echipe care vor ajunge în România.
În perioada 5-10 iulie, finala de la Oradea va desemna cea mai bună echipă din cele 16 care s-au remarcat în calificări. Prize pool-ul campionatului de CS:GO se ridică la 25.000 dolari.

Titlul de Campion Mondial şi premiile

Cele mai bune echipe de pe fiecare continent vor ajunge la finalul anului la Campionatul Mondial din Bali (Asia), unde se vor lupta pentru titlul de campioană mondială. Anul trecut, echipa românească OneTapGaming a ocupat locul 2 la Campionatul Mondial din Israel.

Digital Crusade 2022 aduce cel mai mare turneu de League of Legends din sub-estul Europei în România. Evenimentul Crusaders Crown pune faţă în faţă cele mai bune echipe din regiunea noastră. Opt echipe se vor duela pentru premiul de 12.000 de dolari în turneul de League of Legends cu cel mai ridicat nivel competiţional din istoria României. Cele mai bune echipe din Grecia, Liga Balcanică şi România au fost invitate să participe la Crusaders Crown, iar pasionaţii de League of Legends îşi vor putea măsura forţele împotriva celor mai buni jucători din regiune. Turneul are 3 etape de calificări destinate publicului, două dintre acestea fiind deschise tuturor jucătorilor europeni, în timp ce un turneu de calificare va fi dedicat exclusiv jucătorilor români.

6 competiţii de Esports în 5 zile de festival

Digital Crusade 2022 însumează 5 zile de eveniment şi 6 competiţii diferite. Pe lângă Campionatul European de CS:GO şi Crusaders Crown, vor mai avea loc alte patru competiţii: Super Battles (competiţie naţională de CS:GO), Esports Corporate Championship (campionate de LoL, CS:GO, Dota 2 şi FIFA dedicate angajaţilor gameri din România), Girl Gamer European Championship (campionat de LoL dedicat exclusiv fetelor) şi încă un turneu surpriză, care va fi anunţat în curând. Prize pool-ul total al acestor competiţii se ridică la peste 50.000 de dolari.

Digital Crusade este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente de Esports din România fondat în toamna anului 2018 la Cluj-Napoca. Cu o experienţă de peste 23 evenimente în domeniu, ce au avut loc în decursul a 3 ani, Digital Crusade pregăteşte în fiecare sezon noi competiţii dedicate gaming-ului, având ca misiune popularizarea fenomenului de Esports în România şi ridicarea constantă a standardul naţional din domeniu. Eveniment Digital Crusade 2022 este realizat în colaborare cu Romanian Esports League, Dăescu Borţun Olteanu şi Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi Regiune (Visit Oradea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.