Acasă Economie Cancelarul austriac: Nu va exista nicio extindere a spațiului Schengen până la securizarea efectivă a granițelor sale externe

Cancelarul austriac: Nu va exista nicio extindere a spațiului Schengen până la securizarea efectivă a granițelor sale externe

0
Cancelarul austriac: Nu va exista nicio extindere a spațiului Schengen până la securizarea efectivă a granițelor sale externe

Cancelarul austriac Karl Nehammer (ÖVP) și-a reiterat sâmbătă poziția intransigentă față de aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen, transmite agenția austriacă de presă APA.

Având în vedere consternarea și criticile internaționale față de veto-ul recent al Austriei împotriva României și Bulgariei, cancelarul a subliniat că „nu va exista nicio extindere a spațiului Schengen până la o securizare efectivă a granițelor sale externe“, explicând că refuzul ar fi „o chestiune de securitate“ pentru țara sa.

Potrivit lui Nehammer, de vină pentru situația creată ar fi „eronata politică de azil a UE“. Cancelarul a mai afirmat că se încearcă punerea sub presiune a Austriei prin „amenințări și argumente polemice“.

Cu doar o zi înainte ministrul de externe al Austriei, Alexander Schallenberg, susținuse că recentul gest al țării sale n-ar reprezenta de fapt un veto propriuzis, ci doar un „strigăt de ajutor“.

Și Manfred Weber a postat, sâmbătă, pe Twitter un mesaj prin care își arată susținerea față de cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cu privire la situația fluxului de migranți din Austria. În urmă cu trei zile, șeful PPE susținea, la întâlnirea de la Viena în care a încercat să îl convingă oe cancelarul austriac să voteze pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen, că problema migrației nu se va rezolva prin ținerea celor două țări în afara zonei și făcea legătura între veto-ul Austriei și interesul Rusiei de a slăbi UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.